dimecres, 8 de desembre del 2010

WikiLeaks, Tarragona i els vaixells de guerra

Aquests dies estem assistint a la persecució de Julian Assange, un dels fundadors de WikiLeaks, a causa de la difusió de documents secrets que posen en evidència les mentides i crims dels governs, especialment el dels EUA a Iraq i l'Afganistan.


Els EUA han engegat una campanya en contra d'aquest home que s'ha convertit en l'enemic públic núm. 1 (aquesta és una de les especialitats de molts governs).

Diferents servidors han fet fora Wikileaks. Diferents entitats com PostFinance, PayPal, Mastercard o Visa han bloquejat els comptes de WikiLeaks. Força mitjans de comunicació frivolitzen al voltant dels documents difosos.

Julian Assange està detingut a Gran Bretanya (després que comuniqués la seva localització a Scotland Yard) i pendent d'extradició a Suècia per una acusació de violació que, inicialment, es retirà i, finalment, s'ha tornat a engegar i a cursar a través d'Interpol. L'acusació sembla que no té massa solidesa i el principal temor rau en el fet que els EUA demanessin l'extradició per espionatge o altres acusacions.

El Partit Pirata Suec, el Partit Pirata suís i força entitats i persones estan mostrant el seu suport a WikiLeaks allotjant les seves webs i creant "mirrors" de la web.

"La informació vol ser lliure"

"La justicia és ara a les vostres mans"

Entre d'altres documents i informacions, resulta que Tarragona també apareix en els documents secrets i, curiosament, o no, a causa de... els vaixells de guerra al Port de Tarragona!

Aquestes són algunes de les notícies en què es comenta que els EUA van demanar, entre d'altres coses, poder utilitzar el port de Tarragona per acollir vaixells de guerra amb propulsió nuclear.

España ofreció a EEUU aumentar la colaboración militar en España

Zapatero ofrece a EE UU aumentar su presencia militar en España

Els EUA van demanar poder atracar bucs de propulsió nuclear a Tarragona

Wikileaks desvela que EUA quiso atracar buques nucleares en TGN

Chacón nega una oferta als EUA perquè augmenti la seva presència militar a Espanya

En aquest enllaç podeu consultar els cables de l'ambaixada americana referents a aquestes notícies.

Perquè us feu una idea de les informacions de WikiLeaks, penjo el vídeo que va difondre WikiLeaks en què un helicópter Apache americà mata una dotzena de civils i 2 periodistes de Reuters. L'exèrcit americà va dir que els morts van morir arran d'un combat entre les seves forces i la insurgència. Reuters va demanar el vídeo de l'helicópter principal. El vídeo no va aparèixer ni es va lliurar fins que WikiLeaks el va assolir i difondre.