dimecres, 20 d’octubre del 2010

violències i criminalització dels moviments socials


Llegint el diari Público he vist aquesta notícia (n'hi ha de pitjors)
:

Un "revés tremendo" para los derechos humanos

Organizaciones humanitarias lamentan la decisión de la Comisión Europea de no expedientar a Francia por las expulsiones a gitanos

He de dir que, per molt lamentable que sigui no em sorprèn en els temps que corren i em fa pensar en el tema del darrer post: la criminalització dels moviments socials (i, de rebot, la passivitat davant la injustícia, davant la xenofòbia i el racisme que protagonitza PxC o el PP, etc.)

Parlant de la criminalització dels moviments socials hi ha dos temes candents:

1. Tot el relacionat amb la vaga del 29 S i la "violència" amb les intencions de l'Ajuntament de Barcelona de retallar la llibertat d'expressió tancant webs crítiques com Kaos en la Red
  • Las violencias y la huelga, de Gerardo Pisarello y Jaume Asens en SinPermiso. Un article molt bo, que posa el dit a la llaga i denuncia que "sobredimensionar un tipo determinado de violencia resulta una operación eficaz cuando lo que se pretende es marginar o minimizar otras que están en el origen de protestas como la del 29-S", cosa que, a més "También dejaba expedito el campo para exigir medidas excepcionales de defensa de la “paz social”: desde una mayor contundencia policial con el conjunto de movimientos alternativos hasta el cierre de páginas web sediciosas, pasando por el endurecimiento de un código penal ya suficientemente riguroso".
  • Podeu llegir el comunicat de Kaos en la Red i enviar la vostra signatura de suport en el següent enllaç


2. El proper judici a activistes de la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau per un parell de pintades a terra defensant l'Objecció Fiscal a la despesa militar (més petites, menys nombroses i més dignes que les famoses "Tarracajorrani")


El judici que, amb una celeritat inaudita per aquestes coses de tribunals (jo tinc diferents experiències que, després de força temps, encara ni s'han vist) es va suspendre per la manca d'uns papers i s'ha tornat a convocar pel dia 10 de novembre a les 13h (Jutjat número 6).

Tarragona Patrimoni de la Pau també recull signatures de suport i, com no, agraeix el suport presencial en el judici de tothom que pugui assistir-hi.