diumenge, 21 de febrer del 2010

23 F i reivindicacions de la CGT per fer front a la crisi


El dia 23 de febrer, CC.OO. i UGT han convocat manifestacions contra la reforma de les pensions.
El sindicat CGT (Confederació General del Treball) ha emès la següent nota (premeu a sobre per ampliar-la)Una de les parts de la nota és interessant perquè diu:

"Abans de l'anunci d'allargar l'edat laboral, aplaudit tant per empresaris i banquers com pel centre i la dreta política, la CGT vam proposar a totes les organitzacions sindicals reunions per a analitzar la situació i preparar una Vaga General, que servís per a aturar la sagnia d'acomiadament i preparar una resposta conjunta més enllà de la debilitat que suposa reaccionar empresa per empresa, obrir un debat en la societat i fer propostes que compensessin la situació, és a dir, que no recaiguessin en les costelles dels treballadors. Dels sindicats majoritaris només hem obtingut el silenci com a resposta.

Ara s'han convocat manifestacions a les principals ciutats de província de Catalunya. La CGT no hi serem com organització perquè no s’han posat en contacte amb nosaltres i perquè creiem que aquesta actuació té poc recorregut, com així ha succeït en múltiples d'ocasions. Tant de bó ens equivoquem! Malgrat això, hem rebut amb moderat optimisme aquesta mobilització, i estem a l'espera de que en el futur immediat sigui possible posar en comú propostes, objectius i un calendari de mobilitzacions. Molt ens temem que com gairebé sempre sigui la mobilització del 23 de febrer una posada en escena de cara a la galeria mediàtica i per, a continuació, signar executivament i sense contar amb els treballadors/es, una reforma Laboral que respongui en gran mesura al programa de la patronal. Esperem que no sigui així.


Deixo, al final, un enllaç a les reivindicacions de la CGT per fer front a la crisi.


1 comentari:

Anònim ha dit...

l'actitud la trobo bona però també és clar que cal fer alguna cosa, i cal fer-la ara.