divendres, 11 de desembre del 2009

enfrontar el dia a dia




M'agradaria escriure moltes coses però no ho faré, millor em centro en el que hi ha, en el dia a dia. Algú va dir que la vida és injusta i li vaig respondre que no, que la vida no és justa ni injusta, és com és i del que es tracta és de com l'afrontem i la vivim.
Per enfrontar el dia a dia és útil i important no creure's el melic del món i ser conscient que hi ha moltes altres realitats i força pitjors que la nostra.
Aquesta nit, Televisió de Catalunya TV3 ha emès un documental sobre el camp de refugiats d'Argelers on més de 465.000 persones, refugiats de la guerra d'Espanya la majoria, van malviure i molts van morir (entre ells 70 nens) a causa de les dures condicions de vida i la mancança de quasi tot el més elemental. Abandonades en un forat de món del que no podien sortir, derrotades, maltractades, sense bens materials, sense el més elemental, malaltes, separades dels éssers estimats... i, malgrat tot, va sobreviure l'esperança i la resistència. Impresionants les referències a la lluita de les dones del camp, ah les dones, quan es van endur els "internacionals".
Us he posat l'enllaç al vídeo de TV3 però no em puc estar d'afegir un petit vídeo que he trobat al youtube