dijous, 17 de setembre del 2009

sobre silencis aterradors

“Nosotros nos tendremos que arrepentir en esta generación, no sólo de las palabras odiosas y las acciones de la gente malvada, sino también del aterrador silencio de la gente buena"

fragment de la Carta des de la presó de Birmingham, Alabama –16/04/1963– de Martin Luther King


No coneixia la frase de Martin Luther King, la vaig llegir ahir en un article de Carlos Slepoy, advocat especialista en drets humans, i em va impresionar.
El diari El Público d'ahir publicava una noticia que titula "El hambre afectarà a más de 1.000 millones de personas en 2009", si premeu sobre la imatge de la notícia o sobre l'enllaç la podreu llegir més gran.
Una de les frases que apareixien en la notícia deia: La directora del PMA remarcó que, con "menos del 1%" de las inyecciones económicas que han hecho los gobiernos para salvar al sistema financiero global, se podría resolver el desastre de millones de personas que son víctimas de la hambruna".
La frase de M. Luther King em sembla força adient per acompanyar la notícia en aquest post, sobretot, perquè, malgrat les força probables contradiccions de cadascun/a, hi ha coses que passen que passen perquè deixem que passin o, si més no, responem amb un "aterrador silenci".

Tan aterrador i callat com el que se sent davant tota la normativa que s'està articulant, per llei i de facto, a tota Europa en relació a la immigració i seguint, lamentablement, la pauta de la Italia berlusconiana, una nova volta de rosca al tornillo de la insolidaritat i la mesquinesa que ja ve d'Schengen i d'abans.

4 comentaris:

Ylenia ha dit...

Aquest planeta és com un pastís rodó..i a la hora de fer els tallets, tant tu, com jo i vosaltres, ens estem portant bocins de més...en detriment d'aquells que quasi no arriben a tastar-ho...a mi m'encantaria compartir-ho...però de forma tangible...o si més no, ser conscients que només hi ha un pastisset i no passar-se amb les racions personals, són opcions...però ara arriben els panellets, nadal...i un fotimé d'excessos de dificil contracorrent...

Josep Maria Yago Suau ha dit...

estem força d'acord: si mengem pastís de més és perquè el traiem de la boca d'altres. Estaria bé, si més no, que en fossim conscients.

Jesús M. Tibau ha dit...

una gran frase amb molta raó. Perquè estic convençut que la immensa majoria de la gent estimem la pau, i sempre ens queixem que "algú" hauria de fer alguna cosa per a acabar amb la fam al món i tantes i tantes altres coses.
Però, què fem nosaltres?

Marta ha dit...

Jo tampoc coneixia aquestes paraules de Martin Luther King però sempre he pensat que callar ens converteix tant en culpables com cometre l'acció.