dijous, 24 de setembre del 2009

Sobre festes, soroll i pau i drets humans (tropes espanyoles a l'Afganistan)

Darreres hores de la festa major de Tarragona, Santa Tecla. Suposo que ara hi haurà valoracions, positives, com no les de l'Ajuntament, no tant, probablement, d'altres. Jo no he pogut seguir tots els actes i, per tant, només em referiré a una qüestió: el soroll. Com sabeu, visc a la Plaça de la Font, i no entenc, en absolut, la inconsciència municipal pel que fa al soroll i la falta de respecte constant pel veïnat. Cada dia hi ha hagut actes a la Plaça i quasi cada nit concerts o revetlles. No sé per quins set sous sembla que cal associar festa a soroll. Des de quan millora una música o una cançó perquè el volum estigui a la màxima potència? A la nit, a casa, els vidres tremolaven, literalment! Podríem convenir en què té la seva lògica que la festa comporti algunes incomoditats pel veïnat, però el soroll no és, tan sols, el dels concerts. Cal afegir-hi el muntatge i desmuntatge dels empostissats (també, practicament, a diari), les proves de so, la neteja post actes , els compressors que proporcionen energia pels concerts i/o fresqueta a la Sala de Plenaris i un llarg etcètera. La meva companya no havia "viscut" mai tan d'aprop la festa i el dia de la baixada de l'àliga em va despertar de matinada, al·lucinant, perquè l'havia despertat un allau de gent cridant i cantant, amb cavalls... Jo, que ja hi estic acostumat i, sovint, puc dormir malgrat el soroll em vaig mig despertar i vaig pensar que al·lucinava per algun somnífer. L'endemà vaig caure en què els "cavalls" que va veure no eren més que la Mulassa.
Bé, amb Santa Tecla quasi enllestida, bé, les festes vull dir, passo a reproduïr la convocatòria de la Plataforma Aturem la Guerra. Una concentració a Barcelona per protestar per l'enviament de més tropes a l'Afganistan. Ens han dit que Espanya no està en guerra que tan sols estem en "suport" a operacions electorals malgrat la qual cosa van matant afganesos i la ministra Chacon fa discursos parlant poc més que del dimoni que amenaça les nostres llars.

Aquest onze de setembre, el govern espanyol ha anunciat l’enviament de 220 soldats més a l’Afganistan.

La decisió va en contra de qualsevol lògica que no sigui la militar.

No s’està reconstruint l’Afganistan. No s’ha alliberat les dones afganeses. No s’ha dut la democràcia al país, com demostra la farsa de les recents eleccions. L’ocupació provoca cada vegada més morts, tant entre la població afganesa com entre les tropes ocupants. Més tropes espanyols no solucionaran la situació, només augmentarà la probabilitat de baixes espanyoles.

Els mateixos motius que hi havia per retirar les tropes de l’Iraq l’any 2004 s’apliquen avui al cas afganès.

La crisi econòmica és un motiu més per reduir la despesa militar i dedicar més diners a fins socials.

Per tot això, la Plataforma Aturem la Guerra convoca una concentració per demanar la retirada de les tropes espanyoles de l’Afganistan, i per expressar el nostre rebuig a l’enviament de més soldats.

No a l’ocupació de l’Afganistan! No a l’enviament de més tropes!

dilluns, 28 de setembre, 20h · Plaça de Sant Jaume, Barcelona

2 comentaris:

Ylenia ha dit...

jajajajajajaja.....no vegis amb la Mulassa dels collons!!!! t'ha faltat a dir, carinyo, que la teva companya és de can fanga....i coses d'aquestes les veia per les nits quan anava de tripis i porros amb els colegues....no sabia que aquí a Tarragona la penya s'anès tant de la olla per les nits amb cavalls tan grans de cartró fent-los voltejar i cantant la puta amparito roca!!!!!

Marta ha dit...

Això passa a totes les poblacions, sempre hi ha veïns afectats i cada any són els mateixos, potser si anessin variant un xic els espectacles de lloc la gent s'adonaria de les molèsties que provoca i es conscienciarien de que no cal la música a tot drap ni una cridòria innecessàriament forta.