diumenge, 20 de setembre del 2009

diada castellera i omnipresència de Repsol

Aquest matí s'ha cel·lebrat la diada castellera que ha reunit les colles Jove Xiquets de Tarragona, els Xiquets de Tarragona, Castellers de Vilafranca i la Vella dels xiquets de Valls.

Amb una plaça de la Font plena de gom a gom hem pogut assistir a una diada que ha fet història. la Colla Jove Xiquets de Tarragona ha assolit la "tripleta" descarregant el tres i el quatre de nou i el cinc de vuit.
tres de nou amb folre

quatre de nou amb folre

Els Castellers de Vilafranca han descarregat el tres i el quatre de nou i una brutal torre de nou.

tres de nou amb folre

quatre de nou amb folre (a la dreta una espectacular estelada)

la torre de nou de Vilafranca

Els Xiquets de Tarragona han carregat el tres de nou amb folre i no han pogut carregar el quatre de nou.

tres de nou amb folre dels Xiquets de Tarragona

Finalment, la Vella de Valls ha descarregat els tres de nou amb folre, el cinc de vuit, i ha carregat el dos de nou amb folre i manilles.

tres de nou amb folre de la Vella de Valls

cinc de vuit

espectacular intent de pilar de 8 amb folre i manilles

dos de vuit amb folre i manilles

La visió dels castells ha aportat, entre d'altres coses, força patiment pel parell de caigudes que hi ha hagut, una de les quals, l'enfonsament del pilar de vuit de la Vella de Valls, ha hagut de mobilitzar els efectius de la Creu Roja, patiment que fa plantejar si val la pena que nens de curta edat s'arrisquin enfilant-se a construccions humanes com aquestes. Malgrat això, també ha aportat l'emoció per l'esforç comú en assolir un objectiu, per la serietat i esforç en bastir el castell i pel carinyo que traspua tot plegat. En aquest sentit, veure, just sota els meus peus, com muntaven els castells els Xiquets de Tarragona (no dubto que, segurament, les altres colles ho fan de manera semblant) ha estat tota una experiència

muntatge del quatre de nou amb folre - Xiquets de Tarragona

Una nota negativa, des del meu punt de vista, clar, la presència omnipresent de la REPSOL, acusada, en bona part, del món, d'atemptats ecològics i violacions de drets humans i quasi canonitzada a Tarragona pel finançament d'activitats culturals i festives.

Part del soparillo: hi falten els espaguettis amb salsa de bolets, el vinillo del Priorat i la Terra Alta i els postres :-)

L'altra nota, positiva, l'espectacular soparillo que es va currar la Mònica, i que vam disfrutar en bona companyia.

2 comentaris:

Jesús M. Tibau ha dit...

magnífica diada!

Libertad Espiritual ha dit...

Hola Jesus, et volia informar de que estem creant una nova pagina, amb una base de blog on s' anirant penjant diferents propostes per al temps de lleure. Al veure que tens tantes fotos de castellers i a sobre ets de tarragona, m' he decidit a enviarte el meu link a veure si m' el pots colocar per algun raconet, es una web nova pero confio que es faci molt gran entre tots.

Salutacions

http://www.viurecatalunya.com