diumenge, 7 de juny del 2009

Cap a l'Ebre amb el Literarum

Aquest cap de setmana he estat a Mora d'Ebre. Una colleta de la companyia TeclaSmit hem anat al Literarum, la 2a Fira d'espectacles literaris. Hi vam anar dissabte. A la nit, la Mònica i jo ens vam quedar per tornar amb més tranquil·litat, anar a la 6a Fira del llibre Ebrenc (finalment he trobat el llibre de l'Emigdi Subirats sobre Roc Llop i Convalia) i gaudir del lloc. Hostal Sant Jordi, lúnic, sembla, de Mora d'¡Ebre. No era l'espai que es tria habitualment però estava curioset, s'hi dorm bé i l'habitació doble ens va sortir per 27,00 € (i, a més, ens van deixar que utilitzéssim l'habitació fins que vam marxar diumenge després de dinar).

Un dels espectacles que vam veure al Literarum fou pedra a pedra, un espectacle infantil (que va captivar i emocionar l'animeta infantil de la major part dels nostres teiatreros, a excepció d'algun "dur") , senzillet, natural, amb sorra, pedres, petxines... força boniquet.
El Cafè de la Granota, de Tropcateatre, basat en texts de Jesús Moncada, no va agradar tant. Probablement per culpa del sol de justícia (més aviat d'injustícia) que queia i que els monòlegs es van fer una mica pesadets.

l'Esteve, el Pau i l'Antonia a punt d'assaborir el vermouth del Cafè de la Granota

Després d'un dinar força agradable, amb una relació qualitat-preu força interessant, al Restaurant Pas de l'Ase a Garcia, uns/es vam dedicar l'estona als paissatges naturals o onírics (o sigui siesteros) i altres a més espectacles infantils (els sis Joans).

a punt per la sessió "onírica"

Ens va agradar força, una mica més tard, l'espectacle, més adult, de Cabaret Mou. Una factura impecable, dinamisme, música, papers ben apresos i interpretats. Molt bé.
Un parell d'aventures relacionades amb una xancla trencada i la seva substitució per unes xancles de bazar xinès i una visiteta a Miravet a on, a més del paissatge, a la vora de l'Ebre, amb les cases penjades sobre el riu vam poder degustar uns entrepans "extrasize", un parell de núbols de mosquits i una petita tormenta. La tornada cap a Mora d'Ebre ens va permetre observar la cortina d'aigua que queia amb llampecs i foscor (cap alPriorat, diu l'Esteve en un email...)

El Literarum es va cloure amb una actuació força reeixida d'Esther Formosa. Això sí, després que retards de l'organització ens "obliguéssin", davant el nostre ensurt i estupor a assistir a la lliçó inaugural de la Fira del llibre ebrenc. Cinta Mulet va parlar de la lliteratura a la Terra Alta, passant pels grecs...

l'Ebre, omnipresent
una consumició ben peculiar al Cafè de la Granota

això del reciclatge i la recollida selectiva arriba a uns extrems curiosos. Estació de Mora La Nova.
Segurament trobareu més punts de vista (i més cultivats) al blog Les faldilles de Tàlia
Acabo el post amb un vídeo de l'Ester Formosa la darrera cançó del recital, abans d'acomiadar-se amb la Lilí Marlen)

4 comentaris:

zel ha dit...

M'agrada tant venir i llegir aquesta faceta de la teva vida.... ets el mateix, i diferent alhora, i et reconec i et desconec alhora, se't nota feliç... i jo me n'alegro...

Ylenia ha dit...

que bonic el que dius, zel...

Marta ha dit...

No hi he estat mai a la Fira del Llibre Ebrenc de Mòra d'Ebre tot i que n'he sentit a parlar, l'any vinent li faré un forat a l'agenda.

Jesús M. Tibau ha dit...

I a més va servir perquè finalment ens trobessim cara a cara.
Salut,