diumenge, 24 d’agost del 2008

Que les tanquin JA!

Avui no he sortit de casa. M'he llevat tard, intentant recuperar son endarrerida. Un cop llevat, mentre esmortzava, una companya de la Directa m'ha enviat un missatge per dir-me que hi havia un incendi a Vandellòs II i que, probablement, hauríem de cobrir l'incident. Entre fer una rentadora i estendre la roba, plegar-ne, preparar el dinar, dinar, veure una mica la tele, llegir (aquests dies he pogut enxampar els 9 llibres de l'història d'Heròdot, els Viatges d'Ibn Batuta, la casa de misericordia d'En Joan Margarit, Ricardo III de Shakespeare i quelcom de Jose A. Goytisolo i V.A.Estellés), repassar notícies, m'ha passat el dia. Cal tenir en compte que navegar per internet, sense ADSL és una veritable odisea. Em sembla que demà ja tindré el router, de Telefònica.

Per anar escalfant motors he preparat una mica de nota dient, si fa o no fa, el que segueix:

"A les 8,49 de diumenge, 24 d’agost, la central nuclear Vandellòs II va patir una nova avaria. En aquest cas, un incendi que va afectar el generador elèctric. L’incident va ocasionar l’activació del Pla d’emergència nuclear de Tarragona (PENTA). Al voltant de les 10,30 h. els bombers van extingir l’incendi. El CSN informà de l’incident a la seva web i, com no, informà que no s’havia produït cap impacte ni sobre els treballadors ni el medi ambient. La central va quedar aturada i no es podrà posar en funcionament fins d’ací unes “setmanes”, segons el CSN. Greenpeace i Ecologistes en Acció, que informaren de l’incident abans que el CSN, han demanat de nou la retirada del permís d’explotació de les centrals Ascó I, Ascó II i Vandellós II a l’associació nuclear ANAV (Endesa + Iberdrola) així com la paralització cautelar del seu funcionament davant el cúmul d’incidents que acumulen.

L’incendi ha afectat la sala de turbines de la central. L’any 1989 un incendi a la sala de turbines de Vandellòs I ocasionà la retirada de la llicència d’explotació i la clausura de la central.

L’any 2007 les tres centrals nuclears instal·lades a Catalunya (Ascó I, Ascó II, i Vandellòs II) i gestionades per ANAV van tenir el 62’5% dels successos notificables de totes les centrals nuclears de l’Estat espanyol. Durant el primer semestre el percentatge es va situar al voltant del 58% i , en el mes d’agost ja estem en un 55%."

Com podeu veure tot força objectiu procurant no barrejar la meva opinió que és molt més contundent i en una línia semblant amb el que diuen la gent de Greenpeace o Ecologistes en acció. Que les tanquin JA! Per il·lustrar aquest post penjo una foto que apareix en el llibre de Xavier Garcia "la primera decada de lluita antinuclear a Catalunya (1970-1980)"

5 comentaris:

Unknown ha dit...

Anem apanyats!!! tot plegat fa mala olor...

Anònim ha dit...

o les tanquen o ens acabaran mantant, encara que abans ens faran patir una mica.

zel ha dit...

Fora, fora, que les tanquin, fora i fora, jo sempre antinuclear... por!

Josep Maria Yago Suau ha dit...

gràcies pels comentaris. Que les tanquin!

Lau ha dit...

no tinc tan clar que es pugui viure sense nuclears tal com ho tenim muntat, el que tinc claríssim és que hauríem de ser finlandesos per viure tranquils amb nuclears. som una colla d'ineptes!!