divendres, 15 de febrer del 2008

Temps de re-voltes - Marxa pel decreixement - Actes a Tarragona

Diumenge 17 de febrer:

PASSEJADA pels BOSCOS dels voltants de la PLATJA LLARGA, organitzada pel grup excursionista GATA, i emmarcada dins la sèrie d'actes pel "Decreixement" de la setmana següent.
Es caminarà per zones ara verdes que estan amenaçades per Plans Parcials Urbanístics PP-28 (al Turó de Mas Rabassa), PP-40 (complex hoteler al costat de la rotonda N-340-Catllar) i PP-27 (837 cases a les zones agrícoles de la part baixa de la riera del Catllar), i que s'haurien de preservar dins del projecte de l'Anella Verda de l'Ajuntament de Tarragona i del futur Parc Natural de les Terres del Gaià.
Concentració a les 9:00 del matí a l'Iot de la Platja Llarga, i sortida a les 9:30. Durant el trajecte esmorzarem i es farà una taula rodona. Arribada de la marxa a les 13:30, al mateix punt de sortida. Ens imaginarem que som un conill que vol passar de la platja als boscos de més enllà de la carretera.

Temps de re-voltes és un col·lectiu nòmada de durada limitada, sorgit a la tardor del 2007 a partir d'un grup de persones provinents de l'Infoespai i d'altres col·lectius dels moviments socials. A partir del febrer del 2008 tenim l'objectiu de tirar endavant una marxa en bici arreu del territori català per promoure el decreixement i organitzar una trobada de moviments socials a principis de juliol per contribuir a crear una xarxa de contrapoder.

Un cop complerts aquests dos projectes concrets, el col·lectiu es dissoldrà desitjant que hagin sorgit noves dinàmiques i perspectives de futur en l'autoorganització dels moviments socials per enfilar el camí del decreixement.

Manifest Temps de re-voltes, posem en marxa el decreixement

La Marxa pel decreixement:

El passat 10 de febrer va començar una Marxa amb bicicleta pel territori. Durant més de dos mesos s'aturarà a una trentena de comarques i poblacions per compartir debats sobre decreixement i altres maneres de viure i d’organitzar-nos.
Aportarem reflexions entorn el context actual de crisi energètica i com el sistema financer condiciona la nostra existència.
Enfront aquest context, creiem que és necessari un nou sistema econòmic realment sostenible. Desmonetitzar aspectes de l’economia i alhora, impulsar la construcció d’un altre funcionament monetari.
La Marxa és necessària perquè el canvi de model de vida va més enllà d’una convicció, és una necessitat. Per aquesta raó, volem fer-la participativa, obrir-la a totes aquelles persones i col·lectius que s’hi vulguin sumar, que vulguin acompanyar-nos en aquest recorregut per a la construcció d’una altra manera de viure.



4 comentaris:

zel ha dit...

He anat a visitar el temps de revoltes, les propostes i tot plegat...quan l'ordinador s'ha penjat! M'agrada aquesta idea, sembla un col.lectiu així com pluritot, no? Apa, a inscriure'm en un més...Vols dir que no sortirem a totes les llistes?...Tu més, però... Petons, maco!

Jobove - Reus ha dit...

si no ho tinc entés malament, em de baixar

pareu el món que jo vull baixar !!!

bona feina, estem amb valtros !!

salut

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Josep Maria Yago Suau ha dit...

Petons, Zel i, per tú, Te, també ;-)

Per tú, Ivan, una merda! :-(