dissabte, 25 d’agost del 2007

Guardia Urbana Autónoma?

Aquesta imatge es feu popular amb motiu de l'aparició d'un carregament de haixix en camions de l'exèrcit

Aquesta notícia ha aparegut en El Punt d'avui:

> Violadores del Verso veu «desmesurat» que la policia els denunciés perquè fumaven porros
EL PUNT. Tarragona

El grup de música rap Violadores del Verso considera «desmesurat i fora de lloc» que la Guàrdia Urbana de Tarragona entrés als seus camerinos per comprovar si els artistes fumaven porros després del concert que van fer la nit del dijous 16 d'agost a la plaça de la Font. La policia local va presentar una denúncia administrativa contra dos dels components del grup pel presumpte consum de substàncies estupefaents i contra el seu mànager per haver oposat resistència a l'actuació dels agents. El grup considera «desmesurada i fora de lloc» l'actuació de la Guàrdia Urbana, que segons diuen va tenir una «actitud clarament provocativa».

Segons explica el conjunt musical en un comunicat, els policies van irrompre al camerino perquè uns joves del públic «els havien dit que els artistes també fumaven porros». «En tot moment vam intentar dialogar amb ells. Uns intents que van ser correspostos per la seva part amb una insòlita demanda de reforços», diu l'escrit de Violadores. La versió policial és que els agents van veure les puntes de porro a l'escenari i que no van escorcollar el camerino.

Violadores del Verso vol aclarir que el comportament sobre l'escenari «va ser l'habitual dels concerts del grup, així que és clar que en cap moment es va incitar el públic a res aliè al contingut del mateix concert». Tot i això, diuen que aposten per «la legalització de l'ús individual de drogues». El conjunt musical valora positivament «el suport total de la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona, abans, durant i després del concert». «Fins i tot després que es produïssin els incidents amb la policia local tarragonina, la solidaritat dels responsables de Cultura es va mantenir intacta.»

8 comentaris:

Anònim ha dit...

ja se sap, mentre no canviïn les lleis, perseguiran qui no consumeixin drogues que no paguin impostos. Consum legal ja!!! I ara ve quan el 'jefe' de la Guàrdia Urbana no se sap què dirà, perquè els agents van procedir seguint la llei, perseguir el crim allà on es trobi. Cal canviar la llei, és clar i legalitzar totes les drogues acopanyades d'un manual d'ús o de cursets a possibles usuaris. I que cadascú triï.

Unknown ha dit...

Recordo un concert d'Extremoduro que es va fer a Tarragona on alguns dels imprecindibles es negaven a començar l'actuació si no rebien cert material.

Finalment van actuar, acnseguint l'objectiu.

Anònim ha dit...

I el Carlos Castillo què en pensa?
Ara resultarà que el jove alternatiu responsable de la guàrdia urbana perseguiex els músics i els porros!!!

Josep Maria Yago Suau ha dit...

Molt bona pregunta anònim, per això deia lo de GU autónoma, perque, per exemple, cultura els dona suport

Unknown ha dit...

Les JSC no estaven per la legalització de la Marihuana?

Anònim ha dit...

Cultura els dóna sut fins que el Sanahuja prengui cartes a l'assumpe i li digui a la Blanca Coloma que es vesteicxi de garsa si vol continuar al partit.

Josep Maria Yago Suau ha dit...

El PxP d'aquest primer diumenge de mes parlem de l'entrevisata de la Coordinadora amb la Sandra Coloma

Anònim ha dit...

El nostre punt de vista:
Pel que es veu, el detonant del conflicte va ser la constatació per part de la policia del consum de marihuana del quartet damunt de l’escenari i davant un nombrós públic adolescent. Si ’aprofundeix una mica més... Com explicaran els pares als seus fills adolescents que això no deu ser així? La policia, per imperatiu legal, no pot ser ni permissiva ni encoratjadora del consum en públic de marihuana ni de altre cap droga i molt menys si aquest consum es produeix davant de menors. Sobretot si tenim en compte que per al menor, el fet de presenciar el consum de drogues per part de “personatges” que són objecte del seu culte, li incrementa la vulnerabilitat i, per tant, s’està afavorint que pugui donar-se un consum abusiu i problemàtic de drogues.
Si la denúncia, independentment de la sanció que pertoqui, ha de servir perquè el quartet de raperos no repeteixi aquest tipus d’actituds generadores de factors de risc a menors, haurem de concloure que l’actuació de la Guàrdia Urbana ha estat, més que una actuació repressiva, una esplèndida intervenció preventiva.