dissabte, 14 de juliol del 2007

Live Earth. Conscienciació massiva?

Un blocaire de pes, el Xavier Sabaté, publica en el seu blog un post referent als concerts Live Earth on diu, per exemple, que “a banda de la conscienciació massiva del problema del canvi climàtic, que és innegable i era el principal objectiu…”

El Xavier Sabaté dona per suposat que amb els concerts s’ha assolit una conscienciació masiva del problema del canvi climàtic. Jo no ho tinc tant clar, en absolut. Tinc molts dubtes que macroconcerts com Liver Earth, Live Aid, Live 8… siguin massa útils per a res exceptuant els ingressos assolits, la propaganda en relació als grups participants, etc.

La BBC explica que cada concert va durar 24 hores i que s’hi van sumar 150 artistes. Els crítics de la iniciativa assenyalaven que els concerts van deixar una “huella de carbono” ben significativa atesos els vols realitzats. El diòxid de carboni (CO2) és el gas que hom creu que provoca l’efecte hivernacle.

Per altra banda Libertad digital (?) es fa ressó dels beneficis econòmics que el “negoci de l’apocalipsi” li dona a l’Al Gore (240.000 $ per conferència). Sembla que a les Canàries hi va haver baralles per on s’havia d’allotjar, algun dels anfitrions havia estat detingut en el transcurs d’operacions contra la corrupció urbanística. També comenta que, finalment, Al Gore i la seva dona es van allotjar en una suite de 300 metros a Anfi del Mar, un dels complexos de “time-sharing” més lujosos del món.

També s’ha fet ressó de declaracions crítiques amb els concerts: "Cuando estamos utilizando la energía de diez casas, sólo para la iluminación... Esto (el macroconcierto) es un poco hipócrita". Éstas fueron las palabras que el bajista de los Arctic Monkeys le dirigió a la agencia France-Presse en relación a la celebración de Live Earth.

Bob Geldof, músic i nominat al Premi Nobel, fundador dels concerts Live Aid o Live 8 es preguntava pper què Al Gore organitza aquest tipùs d'espectacles. "¿Por qué Gore está organizando los conciertos?, ¿Para ponernos al corriente de la vida verde? Todo el mundo conoce el problema desde hace años".

Roger Daltrey, el cantant de The Who, assegurava al diari britànic The Sun: "La última cosa que necesita el planeta es un concierto de rock. No me lo puedo creer. Déjame quemar más fuel".

Els luxosos avions privats; el trasllat dels equips (instruments, micrófons, il·luminació o l'escenari) gastará una quantitat incalculable d'energía. SHom estima que "Live Earth" produirà tones de dióxid de carboni, tantes, que fins i tot s'arriva a afirmar que n'emetrà més que Afganistán en todo el 2006.

Roger Daltrey, diu que els events organitzats per l'ex vicepresident dels EUA Al Gore, minimitzen els veritables objectius per incrementar la consciència sobre el problema que representa el calentament global.

“Al diablo con eso. Lo último que necesita este planeta es un concierto de rock. No puedo creerlo. Quememos todavía más combustible. Tenemos problemas con el calentamiento global, pero las preguntas y respuestas son tan grandes que no se a qué servirá un concierto de rock”, señaló el cantante el diario The Sun.

Per cercar una solució a aquest problema Daltrey és radical i proposa “quemar todo el petróleo del mundo y así los políticos se verán obligados a encontrar una solución”.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Francament, jo crec que no serveixen de res, be, només per escoltar música.

=;)

Waipu Carolina ha dit...

estic d'acord amb la Jaka, a banda de escoltar música per no res...

g! ha dit...

Penso que de poca cosa serveix aquesta mena de concerts, encara que utilitzin canals de distribució més populars tipus concerts o produccions cinematografiques.

Sempre m'ha fet por que es banalitzi la mala evolució del canvi climàtic, i malhauradament això cada cop està passant més. M'hi jugo el que vulguis que passarà a ser una marca comercial més (posem d'exemple els pins, samarretes etc. de Che Guevara).

La solució a aquest problema ens agradi o no ha de ser utilitzant la via política, el que si estar clar que cadascú de nosaltres ha d'actuar i reclamar d'una forma més agressiva davant l'inoperancia d'ells, treballadors a sou de les gran multinacionals.

Aixi que mentres no actuem de forma més agressiva o no trobem una gran multinacional que aposti i vegi benefici amb l'energia alternativa ho tindrem magre.

Per altre banda hem preocupa moltissim el desenvolupament industrial de països com la Xina i la India.

Josep Maria Yago Suau ha dit...

gràcies pels comentaris que eviten que em senti com una cosa rara :-)

Jobove - Reus ha dit...

sabies que el concerts benéfics desgravan a hisenda i resten dels beneficis que han de declarar, colla d'hipócrites

no hi ha gent menys solidaria que els músics, fan fàstic i aixó que a mi m'agrada molt peró que molt la música

salutacions des de Reus

Enrique de la Torre ha dit...

Es tan absurdo creer en las políticas de los democrátas estadounidenses, como creer que las sandías de aqui no son verdes por fuera, y simplemente rojas por dentro.

Enrique de la Torre ha dit...

rectifico: no las políticas de los demócratas estadounidenses, sino del partido demócrata estaounidense.