dimarts, 5 de juny del 2007

Text íntegre del comunicat d'ETA trencant l'alto el foc

ETA vol fer saber aquesta notícia als ciutadans. Són moments d'aclariment. ETA vol fer passes per superar la divisió institucional i caminar cap a un estat independent. Milers de vots a favor del canvi polític i milers de veus pel futur d'aquest poble. ETA està també a favor del procés d'alliberament.
Sense cap mena de dubte, el final d'aquest procés serà un estat independent dit Euskal Herria, però per arribarhi haurà d'assolir-se un únic marc que integri Navarra, Àlaba, Biscaia i Guipúscoa d'una banda, i de l'altra que englobi Lapurdi, Nafarroa Behera i Zuberoa. Construïm el futur del nostre poble i, al final, les set en una de sola.
Perquè és clar ara que les falses sortides que hi ha hagut fins a la data no ens duen enlloc.
El futur és a les nostres mans i ho aconseguirem. Han desaparegut les disfresses. El tarannà de Zapatero s'ha convertit en un feixisme que deixa els partits i els ciutadans sense drets. Però no són els únics. També se li ha caigut la careta als 'burukides' del PNB, que caminen insultant i la set de diners dels quals és insaciable. Per desgràcia, la llibertat dels pobles té, sovint, com a enemiga, la traïció. Cada vegada que cal prendre decisions fermes en la defensa d'Euskal Herria i
a l'hora de decidir el futur s'ha comès un frau. Aquesta vegada, tanmateix, no els han donat un xec en blanc perquè, amparats en l'espanyolisme, augmentar el patiment d'aquest poble.
Han 'seduït' els responsables de la repressió dels drets del poble, però no els que volem viure en democràcia i llibertat. Els ciutadans patim la falta de democràcia. Les agressions contra d'Euskal Herria, en comptes de desaparèixer, s'han incrementat i s'han agreujat. La justícia espanyola ha deixat milers de ciutadans i el principal actiu del procés, l'esquerra abertzale, fora d'aquestes eleccions antidemocràtiques. La situació que vivim actualment a Euskal Herria és una situacuión
d'excepció. Les eleccions passades no tenen legitimitat.
El govern espanyol ha respost l'alto el foc permanent ofert per ETA amb detencions, tortura i tot tipus d'assetjament. No es donen les condicions democràtiques mínimes necessàries per a un procés negociador.
Tot amb tot, tenim a la vista les claus polítiques per garantir el present i el futur d'Euskal Herria:l'autodeterminació i territorialitat i les llavors que han plantat milers i milers de ciutadans portaran una gran collita al nostre poble. Fins llavors, renovem la nostra decisió de defensar amb les armes al poble que és agredit amb les armes. Als ciutadans en general, fem una crida a rebel·lar-se contra aquesta falsa i corrompuda democràcia i treballar fermament en la construcció d'un estat lliure anomenat Euskal Herria.
Cadascun en el seu àmbit i segons les seves possibilitats. Amb generositat i els uns al costat dels
altres.
Finalment, ETA ha decidit de suspendre l'alto el foc indefinit i actuar en tots els fronts en defensa d'Euskal Herria a partir de la mitjanit del 6 de juny.