diumenge, 20 de maig del 2007

Mani (i repressió) okupes a Barna


Més fotos a: http://www.lahaine.org/index.php?p=22594

Reprodueixo escrit de la pàgina de l'Assemblea d'okupes de Barcelona:

Brutal repressió de la manifestació convocada per l'assemblea d' okupes de Barcelona L'aplicació de la tolerància zero cap a les diferents formes de fer política ha fet caure la façana de la pluralitat democràtica. Des d'avui ja ningú pot parlar més de participació ciutadana, ni d'exercici del dret democràtic a la ciutat de Barcelona.
Avui a partir de les 17h, la manifestació convocada per l'Assemblea d'Okupes de Barcelona ha sigut desmesuradament cohartada.Els a 1000 manifestants ha estat rodejats de mossos d'escuadra des del seu inici impedint l'assistència de molts dels participants, s'han produit nombroses intimidacions i atacs violents cap a persones que estaven en la manifestació i inclús contra vianants que no s'estaven manifestant. Arribat a l'alçada Via Laietana amb Plaça Urquinaona s'ha volgut desconvocar la manifestació però el desmesurat dispositiu policial impedia que cap persona l'abandonès, produint-se una situació de segrest en plena via pública per part de les forces policials.
Malgrat les continuades agresions per part de la policia amb l'objectiu de boicotejar la manifestació la fermesa i l'enteresa de la gent ha posat en evidència que avui, l'unica violència que hi havia al carrer, era la policial.
La repressió de les demandes que avui convocaven a la movilització: defensem els espais alliberats, per una cultura popular i anticapitalista, prou la repressió, volem habitatge per a totes, aturem la destrucció dels barris i prou de manipulació informativa ha fet evident la complicitat activa de Saura i de tots els polítics amb el model represor de l'exercici democràtic en l'espai públic. Avui s'ha fet palès.
Continuarem defensant el carrer com a espai de participació política.
No instauraran la por, avui , en plena campanya de farsa electoral, ens ha quedat clar. Des d'avui no hi ha dubte.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Aquesta mani de Barcelona suposa un pas més -i en van no sé quants- en la negació dels drets bàsics. Si el matei8x ho hagués fet el PP elsd'ICV no haurien dubtat a denunciar-ho. Ara callen i atorguen. El poder i la seva gestió enlluerna i apaga cervells. EL més fotut és que quan vulguin reaccionar com nosaltres fem serà masa tard, per a ells i per a nosaltres. Això que estan construint en altres temps en dirien règim autoritari o feixisme, però no seré jo qui els ho digui, esperaré que no manin perquè ells mateixos ho descriguin així.