divendres, 27 d’abril del 2007

El projecte de Terres Cavades es manté però el nombre de pisos puja a 5.600

L'altra notícia, apareguda a El Punt d'avui (27 d'abril), podria portar el títol "no quieres caldo? pués tason y medio" o sigui, en clar i català: no vols 4.872 habitatges? dons te'n fotaré 5.595. Més els de la Budallera, més el de la Mora2 (encara que l'informe mediambiental digui que millor no construir), etc. etc.

La comissió de territori de l'Ajuntament de Tarragona va aprovar ahir el projecte d'urbanització de Terres Cavades. El pla és en essència el mateix que la Generalitat va anul·lar l'octubre del 2004, però ha d'incloure alguna modificació arran dels canvis legislatius. Per això, el barri que es planteja ara té 5.595 habitatges en comptes de 4.872, ja que un 20% dels pisos han de ser protegits i un altre 10%, de preu concertat, i aquest tipus d'immoble és més petit. La secretaria de l'Ajuntament emetrà un informe per defensar que Raül Font no s'ha d'abstenir tot i que tingui terrenys a la zona, ja que només té un 0,17% del polígon per herència.

CiU, el PP i el regidor no adscrit Agustí Mallol van donar llum verd ahir a l'aprovació inicial de Terres Cavades. La portaveu del grup mixt, Maria Mercè Martorell, no va assistir a la votació, però va anunciar el seu suport al ple, que probablement serà el divendres 4 de maig. Així doncs, el govern municipal en minoria, de CiU i el PP, obtindrà prou majoria per tramitar el nou barri abans de les eleccions. El PSC, ERC i ICV s'hi oposen. Tots tres grups demanen que es treballi per aconseguir consens polític, que s'apliquin criteris de sostenibilitat i que es tingui en compte l'opinió dels veïns que viuen al sud del pla parcial.

El regidor d'Urbanisme, Jordi Sendra, va celebrar ahir l'aprovació del projecte, que ha estat aturat durant tres anys. La tramitació es reprèn perquè la justícia ha arxivat la querella per tràfic d'influències i estafa contra els promotors de Terres Cavades i l'exregidor d'Urbanisme Àngel Fernández, que hi té interessos. A partir d'ara, serà una junta de compensació i no de cooperació, la que desenvoluparà el projecte, cosa que significa que l'Ajuntament no en formarà part. Per això, l'encara ecosocialista Lluís Hernández va valorar que, «amb més motiu», cal que es compti amb els propietaris afectats que viuen al camí del Llorito. Rosa Rossell, regidora d'ERC, va subratllar que falta un informe de mobilitat que doni solucions a l'increment de població de 18.000 habitants.